- Sarrera
- Parametroak (GAIZKI ELIKATZEAREN ERAGINAK)
- Zer da elikadura?
- Zer ez da elikadura?
- Osagai nutritiboak
- 5.1- lipidoak
- 5.2- gluzidoak
- 5.3- proteinak
- 5.4- Osagai nutritiboen sailkapena
- Elikadura motak
- 6.1- osasungarria
- 6.1.1- Slow food
- 6.2- ez osasungarria
- 6.2.1- Janari lasterra
- 6.2.2- Elikaduraren eraginak belaunaldietan
- Elikadura eta nutrizioaren desberdintasuna
- 7.1- Elikadura
- 7.2- nutrizioa
- Dieta osasungarriak
- 8.1- Plater txikitik jatearen abantailak
- 8.2- Plater handitik jatea
8.3-Umeen gosari egokia
- Gaizki elikatzearen eraginak
- 9.1-Osteoporosia
- 9.2-Loditasuna
- 9.2.1- Umeen loditasun larria
- 9.2.2- ONDORIOAK:
- 9.2.2.1- Diabetea
- 9.2.2.2- Loaren apnearen sindromea
- 9.2.2.3- Kardiopatia iskemikoa
- 9.2.2.4- Istripu zerebrobaskularra
- 9.3-Anorexia
- 9.4-Bulimia
- 9.5-Hipertentsioa
- 9.6-Hipotensioa
No hay comentarios:
Publicar un comentario