viernes, 24 de diciembre de 2010

AURKIBIDEA

  1. Sarrera
  2. Parametroak (GAIZKI ELIKATZEAREN ERAGINAK)
  3. Zer da elikadura?
  4. Zer ez da elikadura?
  5. Osagai nutritiboak
        • 5.1- lipidoak
        • 5.2- gluzidoak
        • 5.3- proteinak
        • 5.4- Osagai nutritiboen sailkapena
  1. Elikadura motak
        • 6.1- osasungarria
          • 6.1.1- Slow food
        • 6.2- ez osasungarria
          • 6.2.1- Janari lasterra
          • 6.2.2- Elikaduraren eraginak belaunaldietan
  1. Elikadura eta  nutrizioaren desberdintasuna
        • 7.1- Elikadura
        • 7.2- nutrizioa
  1. Dieta osasungarriak
        • 8.1- Plater txikitik jatearen abantailak
        • 8.2- Plater handitik jatea
8.3-Umeen gosari egokia
  1. Gaizki elikatzearen eraginak
        • 9.1-Osteoporosia
        • 9.2-Loditasuna
        • 9.2.1- Umeen loditasun larria
        • 9.2.2- ONDORIOAK:
        • 9.2.2.1- Diabetea
        • 9.2.2.2- Loaren apnearen sindromea
        • 9.2.2.3- Kardiopatia iskemikoa
        • 9.2.2.4- Istripu zerebrobaskularra
        • 9.3-Anorexia
        • 9.4-Bulimia
        • 9.5-Hipertentsioa
        • 9.6-Hipotensioa

No hay comentarios:

Publicar un comentario